Lussebullar
Här ska degen jäsa i bunken.
Bullarna gräddas på 225 grader.
Färdiga!
Receptet:
40 st lussekatter:
2 påsar saffran (á 0,5 g)
½ tsk salt
200 g smör
5 dl mjölk
1 ½ dl strösocker
50 g jäst för söta degar
1 ägg
ca 1 kg vetemjöl (17 dl)
Pensling och garnering:
1 uppvispat ägg
russin
Gör så här:
Gör så här
1. Stöt saffranet med sockret.
2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölk och låt bli 37° - fingervarmt.
3. Smula jästen i en bunke, häll över lite av mjölkblandningen och rör tills jästen har löst sig.
4.Tillsätt resten av mjölken, saffranet, ägget och det mesta mjölet. Arbeta degen smidig.
5. Täck med duk och låt jäsa 45 min.
6. Ta upp degen på bänken och arbeta ihop den. Dela den på mitten, och gör ca 20 bullar av varje halva.
7. Lägg bullarna på plåt med bakpapper, tryck i russin. Låt jäsa under handduk 30 min.
8. Sätt ugnen på 225-250°. Pensla lussekatterna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 6 min. Ta ut och låt svalna på galler.
Receptet kommer från tidningen "Allt om mat".
Jag tycker att ni ska baka de här lussebullarna, för oj så goda de blev!
ja de ser verkligen goda ut:)
ÅÅÅÅÅÅÅÅÅH VA GOTT!!!!!!!!!
Sv: Jag vill också ha! :D
Nja, sådär inte så bra. Höll på att svimma förut när vi var på öppet hus. Läs i bloggen.
Svar: Har det snöat något mer nu då? Här ligger fortfarande det som kom inatt kvar men hoppas det kommer lite mer så det är vitt och fint imorgon med :)
sv. ja visst ser dom mysiga ut!
Oh, Gud vad gott med lussebullar!
Åhåååååå vad gott! Måste oxå julbaka snart! :D
Zarah: Ja, de blev verkligen gott! Det luktar jul i hela huset när man bakar lussebullar :P
så dem blev goda :D ååh jag vill också ha